Ο αγαπημένος κρητικός ντάκος αλλιώς! Μπορεί να γίνει γρήγορο μεσημεριανό, συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα μας άλλα και ελαφρύ βραδινό. Γεύμα πλήρες και θρεπτικό, φτιάχνεται επί τόπου και τρώγεται από όλους με τον ίδιο ενθουσιασμό!
Το Απάκι Χοιρινό Καπνιστό σε φέτες Συμπόσιον του δίνει άλλη χάρη και νοστιμιά, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Με καταγωγή από την Κρήτη, νόστιμο και αρωματικό, από χοιρινό ελληνικό κρέας μαριναρισμένο με μυρωδικά και βότανα!
Για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία συνοδέψτε με μια ολιά ρακί!
Υλικά
(για 3 ντάκους)
- 3 παξιμάδια κριθαρένια στρογγυλά
- 200gr Απάκι Χοιρινό Καπνιστό σε φέτες Συμπόσιον
- 3 ντομάτες μέτριες, γλυκιές και ώριμες
- 4-5 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού λευκό ξίδι
- 6 ντοματίνια γλυκά
- λίγο πάπρικα καπνιστή
- λίγη κάππαρη
- αλάτι
Διαδικασία
Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη, τις αλατίζετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι κι ανακατεύετε.
Ρίχνετε το Απάκι Χοιρινό Καπνιστό σε φέτες Συμπόσιον με το λάδι του σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι για 2-3′ λεπτά.
Βάζετε τα παξιμάδια σε ένα πιάτο και προσθέτετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα.Ύστερα βάζετε το Απάκι.
Τελειώνετε διακοσμώντας το πιάτο με κάππαρη και καπνιστή πάπρικα, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Συνοδεύετε τον ντάκο με φρέσκα, γλυκά ντοματίνια!