Εκλεκτά Τοπικά
Αλλαντικά
Παραδοσιακές Κοπές
Το παραδοσιακό γνήσιο Κρητικό απάκι από χοιρινό κρέας μαριναρισμένο με μυρωδικά και βότανα που έχουν συλλεχθεί από τα Κρητικά βουνά. Αφού μαριναριστεί το χοιρινό κρέας, καπνίζεται με δρύες και αρωματικά βότανα έτσι ώστε να φέρει στο τραπέζι μας τα ξυλομαγειρέματα του χωριού με όλες τις μυρωδιές και γεύσεις της Κρητικής παράδοσης.
Παραδοσιακή κρητική συνταγή από στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε Κρητικά εκλεκτά μυρωδικά και καπνισμένο σε δρύες και εκλεκτά βότανα. Μια ιδιαίτερη γεύση που παραπέμπει πολλά χρόνια πίσω στα βουνά της Κρήτης.
Η παραδοσιακή δοκιμασμένη συνταγή του Καρδιτσιώτικου λουκάνικου με 100% ελληνικό κρέας, συνδυάζεται άψογα με το κρητικό κατσικίσιο ημίσκληρο τυρί από γάλα της περιοχής και δίνει ένα προϊόν, δώρο για τον ουρανίσκο. Το λιώσιμο του τυριού σε συνδυασμό με τα διαλεχτά μπαχαρικά θα σας μείνει αξέχαστο.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά με μοναδικό τρόπο παραγωγής. Το σύγκλινο παρασκευάζεται παραδοσιακά στην Μονεμβασιά από διαλεχτά κομμάτια 100% ελληνικού χοιρινού που αφού κοπεί σε μεγάλα κομμάτια μαρινάρεται με (κανέλα, γαρίφαλο, ρίγανη, μπαχάρι, πιπεριές, σκόρδα και χοντροκομμένα κρεμμύδια) και στη συνέχεια σιτεύει. Ο παραδοσιακός τρόπος καπνίσματος βρίσκεται στο κέντρο της διαδικασίας παραγωγής των περίφημων καπνιστών αλλαντικών Ανδρομιδάς.
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ελληνικά αλλαντικά, το σαλάμι Λευκάδας, με παράδοση δεκαετιών στην παρασκευή του. Η επεξεργασία παραγωγής του γνήσιου σαλαμιού Λευκάδος είναι μια τέχνη που λίγοι γνωρίζουν και εφαρμόζουν. Μαζί με της αρίστης ποιότητας υλικά και το κλίμα του νησιού μας, παράγουν ένα ιδιαίτερο προϊόν από 100% ελληνικό κρέας, το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά στη Λευκάδα.
Η παραδοσιακή δοκιμασμένη συνταγή του Καρδιτσιώτικου λουκάνικου με 100% ελληνικό κρέας, συνδυάζεται άψογα με την γραβιέρα Στειακάκης από φρέσκο κρητικό γάλα και δίνει ένα προϊόν, δώρο για τον ουρανίσκο. Το λιώσιμο του τυριού σε συνδυασμό με τα διαλεχτά μπαχαρικά θα σας μείνει αξέχαστο.
Εκλεκτές Κοπές
Ζουμερό ατόφιο καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας με Ελληνική μαύρη τρούφα.
Καπνισμένο σε φυσικό ξύλο οξιάς με το μοναδικό άρωμα της Ελληνικής μαύρης τρούφας! Ιδανικό για να συνοδέψει το πλατώ αλλαντικών και τυριών σας και να σας κάνει να ξεχωρίσετε ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χωρίς γλουτένη, κατάλληλο και για διατροφή με λιγότερες θερμίδες.
Μπούτι από εξαιρετικό μοσχάρι στο φούρνο. Από ατόφια επιλεγμένα κομμάτια από το μπούτι, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς με την προσθήκη αρωματικής τρούφας. Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας με την ένταση της γεύσης του ταιριάζει με την αρωματική τρούφα ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης. Το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά διατηρεί το κρέας ζουμερό και κρατάει μέσα του τα αρώματα της τρούφας που αναδεικνύονται με την κοπή του αλλαντικού σε λεπτές φέτες.
Μπούτι πρόβειο από 100% πρόβειο κρέας επιλεγμένων Eλληνικών φυλών Agnus Greco. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαιρετική γεύση και ποιότητα της ελληνικής προβατοτροφίας έχει η τεράστια ποικιλία μυρωδικών και βοτάνων που διαθέτει η ελληνική ύπαιθρος, τα βουνά και τα νησιά μας. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή Ιταλική τεχνική του prosciuttoμε εκλεκτό πρόβειο κρέας, η δημιουργήθηκε ένα καινοτόμο προϊόν με μοναδικό άρωμα και εξαιρετική γεύση.
Χοιρομέρι βραστό από ατόφιο κομμάτι χοιρινού κρέατος, αυστηρά διαλεγμένο από τις καλύτερες ράτσες της αγοράς. Εκλεκτά κομμάτια από τρυφερό ελληνικό κρέας παραγωγής μας, καπνισμένα σε φυσικό ξύλο οξιάς, πλαισιωμένα από φρέσκα μυρωδικά βότανα και μπαχαρικά συνθέτουν ένα προϊόν εξαιρετικής γαστρονομικής απόλαυσης.