Το brand Συμπόσιον

Εκλεκτά Τοπικά
Αλλαντικά

Παραδοσιακές Κοπές

Το παραδοσιακό γνήσιο Κρητικό απάκι από χοιρινό κρέας μαριναρισμένο με μυρωδικά και βότανα που έχουν συλλεχθεί από τα Κρητικά βουνά. Αφού μαριναριστεί το χοιρινό κρέας, καπνίζεται με δρύες και αρωματικά βότανα έτσι ώστε να φέρει στο τραπέζι μας τα ξυλομαγειρέματα του χωριού με όλες τις μυρωδιές και γεύσεις της Κρητικής παράδοσης.

Παραδοσιακή κρητική συνταγή από στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε Κρητικά εκλεκτά μυρωδικά και καπνισμένο σε δρύες και εκλεκτά βότανα. Μια ιδιαίτερη γεύση που παραπέμπει πολλά χρόνια πίσω στα βουνά της Κρήτης.

Ατόφια χοιρινή μπριζόλα εξαιρετικής ποιότητας. Καπνισμένη διακριτικά με ξύλο οξιάς αλλά και φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και φασκόμηλο. Το πλούσιο άρωμα του καπνού σε συνδυασμό με το πρώτης ποιότητας κρέας δίνει ένα εκπληκτικό προϊόν.
Το παραδοσιακό φημισμένο χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας από 100% ελληνικό χοιρινό κρέας. Παράγεται με την αυθεντική συνταγή που κληρονόμησε ο παραγωγός από γενιά σε γενιά. Χρησιμοποιείται μόνο χοιρινό κρέας από τοπικές επιλεγμένες φάρμες και πράσο που παράγεται από παραγωγούς της περιοχής μας. Η ρίγανη χαρακτηριστικό μυρωδικό του τόπου μας συλλέγεται από τοπικούς παραγωγούς επίσης.

Η παραδοσιακή δοκιμασμένη συνταγή του Καρδιτσιώτικου λουκάνικου με 100% ελληνικό κρέας, συνδυάζεται άψογα με το κρητικό κατσικίσιο ημίσκληρο τυρί από γάλα της περιοχής και δίνει ένα προϊόν, δώρο για τον ουρανίσκο. Το λιώσιμο του τυριού σε συνδυασμό με τα διαλεχτά μπαχαρικά θα σας μείνει αξέχαστο.

Από 100% μοσχαρίσιο κρέας και σε συνδυασμό με φρέσκο κρεμμύδι, κύμινο, σκόρδο, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά δημιουργήθηκε ένα λουκάνικο για τους λάτρεις του μοσχαρίσιου κρέατος και της υγιεινής διατροφής. Παράγεται με την αυθεντική συνταγή που κληρονόμησε ο παραγωγός από τους προγόνους του. Η σχέση κρέας λίπους είναι ιδανική και ο λεπτοτεμαχισμός του κρέατος γίνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, διατηρώντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά τους αναλλοίωτα. Φρεσκοαλεσμένα μπαχαρικά, μυρωδικά και βότανα συνθέτουν τη μαγεία της γεύσης Μοναδική γεύση που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά με μοναδικό τρόπο παραγωγής. Το σύγκλινο παρασκευάζεται παραδοσιακά στην Μονεμβασιά από διαλεχτά κομμάτια 100% ελληνικού χοιρινού που αφού κοπεί σε μεγάλα κομμάτια μαρινάρεται με (κανέλα, γαρίφαλο, ρίγανη, μπαχάρι, πιπεριές, σκόρδα και χοντροκομμένα κρεμμύδια) και στη συνέχεια σιτεύει. Ο παραδοσιακός τρόπος καπνίσματος βρίσκεται στο κέντρο της διαδικασίας παραγωγής των περίφημων καπνιστών αλλαντικών Ανδρομιδάς.

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ελληνικά αλλαντικά, το σαλάμι Λευκάδας, με παράδοση δεκαετιών στην παρασκευή του. Η επεξεργασία παραγωγής του γνήσιου σαλαμιού Λευκάδος είναι μια τέχνη που λίγοι γνωρίζουν και εφαρμόζουν. Μαζί με της αρίστης ποιότητας υλικά και το κλίμα του νησιού μας, παράγουν ένα ιδιαίτερο προϊόν από 100% ελληνικό κρέας, το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά στη Λευκάδα.

Εκλεκτές Κοπές

Ένα δυνατής γεύσης ζουμερό αλλαντικό, που παντρεύει την «καθαρή» νοστιμιά του μοσχαριού με την ένταση των μπαχαρικών της επικάλυψης. Τα κομμάτια μαρινάρονται μέσα σε άρμη, στραγγίζονται, καλύπτονται με ολόκληρους κόκκους μπαχαρικών, καπνίζονται και ψήνονται στον ατμό. Για να το απολαύσουμε καλύτερα, το παστράμι πρέπει να κοπεί σε πολύ λεπτές φέτες.
Επιλεγμένα κομμάτια από στήθος γαλοπούλας, καθαρίζονται από το λίπος και καλύπτονται σε όλη την επιφάνεια τους με μυρωδικά. Η νόστιμη κρεάτινη γεύση από ολόκληρο στήθος γαλοπούλας, μαζί με τα πικάντικα αρώματα των πιπεριών και του κόλιανδρου, κοντά στο αιθέριο άρωμα του μάραθου γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Το μπούτι χοιρινό με 4 πιπέρια είναι ένα κλασικό αλλαντικό και είναι πολύ δημοφιλές στους φίλους των εκλεκτών αλλαντικών. Επιλεγμένα κομμάτια από χοιρινό μπούτι, καθαρίζονται από το λίπος και αναμειγνύονται με 4 διαλεκτές ποικιλίες πιπεριών. Το αργό ψήσιμο βοηθάει τα πιπέρια να απλώσουν το άρωμα τους ως την καρδιά του αλλαντικού. Η κοπή σε λεπτές φέτες αναδεικνύει τη ζουμερή γεύση του, την κρεατένια υφή του και το όμορφο κάψιμο των αρωματικών πιπεριών. Τα τέσσερα πιπέρια προσδίδουν το πλούσιο άρωμα και τη μοναδική πιπεράτη γεύση του.
Το εκλεκτότερο κομμάτι του χοιρινού. Μαρινάρεται με εκλεκτά καρυκεύματα και υψηλής ποιότητας ρίγανη Καρδίτσας. Ψήνεται και καπνίζεται αργά με ξύλο οξιάς και βότανα των Άγραφων. Το ψαρονέφρι είναι το πιο μαλακό και άπαχο κομμάτι του χοίρου. Είναι πάντα χωρίς κόκκαλο, μικρό σε μέγεθος, με ντελικάτη γεύση. Το ψαρονέφρι πλούσιο σε άρωμα μυρωδικών και νότες καπνού χωρίς λίπος έχει μια λεπτή ντελικάτη και ήπια γεύση, που κερδίζει την παράσταση σε μια πιατέλα αλλαντικών.
Νόστιμη και τρυφερή καπνιστή και ψημένη γαλοπούλα. Άρωμα μεθυστικό, με πλούσια και ζουμερή γεύση. Ένα εξαιρετικό έδεσμα για τους λάτρεις του λευκού κρέατος που προσέχουν την διατροφή τους καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Παρασκευάζεται από ατόφιο φιλέτο σιγοψημένο σε φυσικό ξύλο οξιάς με ελληνικά μυρωδικά και παραδοσιακή επεξεργασία.

Μπούτι από εξαιρετικό μοσχάρι στο φούρνο. Από ατόφια επιλεγμένα κομμάτια από το μπούτι, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς με την προσθήκη αρωματικής τρούφας. Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας με την ένταση της γεύσης του ταιριάζει με την αρωματική τρούφα ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης. Το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά διατηρεί το κρέας ζουμερό και κρατάει μέσα του τα αρώματα της τρούφας που αναδεικνύονται με την κοπή του αλλαντικού σε λεπτές φέτες.

Μπούτι πρόβειο από 100% πρόβειο κρέας επιλεγμένων Eλληνικών φυλών Agnus Greco. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαιρετική γεύση και ποιότητα της ελληνικής προβατοτροφίας έχει η τεράστια ποικιλία μυρωδικών και βοτάνων που διαθέτει η ελληνική ύπαιθρος, τα βουνά και τα νησιά μας. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή Ιταλική τεχνική του prosciuttoμε εκλεκτό πρόβειο κρέας, η δημιουργήθηκε ένα καινοτόμο προϊόν με μοναδικό άρωμα και εξαιρετική γεύση.

Χοιρομέρι βραστό από ατόφιο κομμάτι χοιρινού κρέατος, αυστηρά διαλεγμένο από τις καλύτερες ράτσες της αγοράς. Εκλεκτά κομμάτια από τρυφερό ελληνικό κρέας παραγωγής μας, καπνισμένα σε φυσικό ξύλο οξιάς, πλαισιωμένα από φρέσκα μυρωδικά βότανα και μπαχαρικά συνθέτουν ένα προϊόν εξαιρετικής γαστρονομικής απόλαυσης.