Τις Παρασκευές (και όχι μόνο!) φτιάχνουμε φανταστικές συνταγές για πρωινό ή μεσημεριανό όπως τα αυγά μάτια με Σύγκλινο Μάνης σε φέτες Συμπόσιον και μπόλικα φρέσκα ρόκα!
Υλικά
Μερίδες: για 2 άτομα
- 250 γρ. Σύγκλινο Μάνης σε φέτες Συμπόσιον
- 4 αυγά μεγάλα
- 1 ματσάκι μεγάλο φρέσκα ρόκα
- 2-3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο και χοντροκομμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το Σύγκλινο Μάνης, στο λάδι του, για 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά, στο ζεστό μάτι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν όσο μας αρέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα (διότι το Σύγκλινό μας έχει ήδη καρυκεύματα), ρίχνουμε τα φρέσκα ρόκα, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα αυγά μάτια με Σύγκλινο στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με φέτες ζεστού ψωμιού της αρεσκείας μας!