Ελληνικά Αλλαντικά και Τυροκομικά
Εξαιρετικής Ποιότητας
Η Φιλοσοφία μασ
Η αγάπη μας για την τοπική γαστρονομία, μας οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση για διαλεχτά αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα. Συνεργαζόμενοι με ντόπιους παραγωγούς που εξελίσσουν αδιάκοπα την παράδοση, προμηθεύουμε το καταναλωτικό κοινό με ό,τι πιο εκλεκτό έχει να προσφέρει η ελληνική περιφέρεια.
Όπως παλιά έτσι και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να συγκεντρωνόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι, να συζητάμε, να γελάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, απολαμβάνοντας εκλεκτά τρόφιμα από τον τόπο μας. Με αυτόν τον τρόπο εμπνευστήκαμε το όνομα της νέας μας μάρκας εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ.
Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Οι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας συναντιόνταν ανά περιόδους και στα συμπόσια τους συζητούσαν, συνέτρωγαν και φιλοσοφούσαν για τα θέματα της κοινωνία της εποχής. Τα συμπόσια ήταν μια διαδεδομένη συνήθεια ανάμεσα στους αρχαίους Έλληνες. Μέσα από αυτά απέκτησαν συνείδηση της κοινής τους προέλευσης και δημιούργησαν τα πρώτα ισχυρά κέντρα αποφάσεων.
Όπως παλιά έτσι και σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να συγκεντρωνόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι, να συζητάμε, να γελάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, απολαμβάνοντας εκλεκτά τρόφιμα από τον τόπο μας. Με αυτόν τον τρόπο εμπνευστήκαμε το όνομα της νέας μας μάρκας εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΗΜΕΡΑ
Τοποθεσία και Πρώτες Ύλες
Βασική μας προτεραιότητα είναι η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων. Θέλουμε εκείνος που απολαμβάνει ή προσφέρει τα αλλαντικά και τα τυριά μας, να μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την προέλευση και τον παραγωγό τους. Επίσης να μπορεί να αναγνωρίσει άμεσα την σύσταση και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Με αυτή τη μέθοδο ενισχύουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στα ελληνικά προϊόντα και παράλληλα συμβάλουμε στην περαιτέρω προώθηση και διαφάνεια της διατροφικής αξίας τους.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
ΑΦΟΙ ΧΑΣΙΚΟΥΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνεχίζοντας μια πλούσια κληρονομιά, με εμπειρία από το 1956 όπου ίδρυσαν την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος, προχώρησαν το 2006 στην ίδρυση μιας νέας μονάδας παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών καπνιστών παρασκευασμάτων στο Ρέθυμνο.
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όλα ξεκίνησαν από τον παππού Μουλκιώτη, έναν βέρο κτηνοτρόφο, φτάνοντας στο σήμερα στην τρίτη γενιά, όπου ο Παναγιώτης Μουλκιώτης αναβιώνει την οικογενειακή παράδοση στη Μάνδρα Αττικής, από το 1922. Τα αυθεντικά αλλαντικά της οικογένειας Μουλκιώτη παρασκευάζονται από επιλεγμένα τεμάχια κρέατος νεαρών ζώων.
ΤΣΙΑΝΑΒΑΣΚΑΡΔΙΤΣΑ
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η οικογένεια Τσιανάβα δραστηριοποιείται στην παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και χωριάτικων λουκάνικων, στην περιοχή της Καρδίτσας. Η Αλλαντοποιία Τσιανάβας επενδύει, συνεχώς, τόσο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
ΑΝΔΡΟΜΙΔΑΣΜΑΝΗ
Ο παραδοσιακός τρόπος καπνίσματος βρίσκεται στο κέντρο της διαδικασίας παραγωγής των περίφημων καπνιστών αλλαντικών Ανδρομιδάς. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, καπνίζονται φυσικά, με ξύλα ελιάς που τους δίνουν μια ελαφριά φυσική αίσθηση καπνού, και παράγονται αυστηρά από χοιρινά της Λακωνίας.
ΜΑΛΑΚΑΣΗΣΛΕΥΚΑΔΑ
Η αλλαντοποιία Μαλακάσης, παράγει σαλάμι και λουκάνικα Λευκάδος από το 1952. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή αυτών των δυο αλλαντικών καθότι η διαδικασία παραγωγής τους απαιτεί ιδιαίτερη γνώση, χρόνο, ειδικούς χώρους και εξειδίκευση για να επιτευχθεί η γεύση και το άρωμα τους που έρχονται από τον 17ο αιώνα.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η διαδρομή του τυροκομείου Αρβανίτη ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι γεμάτη από επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διαρκώς ανοδική του πορεία, το τοποθετεί ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου διεθνώς. Η ποιότητα των τυριών του έχει αναγνωριστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυριών, αποσπώντας το Χρυσό Βραβείο που για πρώτη φορά απονέμεται σε ελληνική επιχείρηση.
ΠΛΥΜΑΚΗΣΧΑΝΙΑ
Η ιστορία του παραδοσιακού τυριού άλμης «Ασή Γωνιά» ξεκινά το 1949 όταν ο μπάμπας Σταύρος Πλυμάκης, πατέρας του Σήφη, τυροκομούσε το γάλα των προβάτων του στο μητάτο του στα βουνά της Ασή Γωνιάς, ένα κτηνοτροφικό χωριό των Λευκών Ορέων στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.
Previous
Next