Η αλλαντοποιία Μαλακάσης, παράγει σαλάμι και λουκάνικα Λευκάδος από το 1952. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή αυτών των δυο αλλαντικών καθότι η διαδικασία παραγωγής τους απαιτεί ιδιαίτερη γνώση, χρόνο, ειδικούς χώρους και εξειδίκευση για να επιτευχθεί η γεύση και το άρωμα τους που έρχονται από τον 17ο αιώνα.
Λέγεται ότι, στην ενετοκρατούμενη Λευκάδα της εποχής εκείνης, γνώστες της παρασκευής αυτού του ιδιαίτερου εδέσματος, ήλθαν στο νησί, έναντι αμοιβής, για να διδάξουν την τέχνη αυτή στους ντόπιους.
Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ελληνικά αλλαντικά, το σαλάμι Λευκάδας, με παράδοση δεκαετιών στην παρασκευή του. Η επεξεργασία παραγωγής του γνήσιου σαλαμιού Λευκάδος είναι μια τέχνη που λίγοι γνωρίζουν και εφαρμόζουν. Μαζί με της αρίστης ποιότητας υλικά και το κλίμα του νησιού μας, παράγουν ένα ιδιαίτερο προϊόν από 100% ελληνικό κρέας, το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά στη Λευκάδα.