Το brand Συμπόσιον

Παραγωγοί
από τον τόπο μας

Οι Παραγωγοί των Αλλαντικών μας

ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

Συνεχίζοντας μια πλούσια κληρονομιά, με εμπειρία από το 1956 όπου ίδρυσαν την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος, προχώρησαν το 2006 στην ίδρυση μιας νέας μονάδας παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών καπνιστών παρασκευασμάτων στο Ρέθυμνο.

ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όλα ξεκίνησαν από τον παππού Μουλκιώτη, έναν βέρο κτηνοτρόφο, φτάνοντας στο σήμερα στην τρίτη γενιά, όπου ο Παναγιώτης Μουλκιώτης αναβιώνει την οικογενειακή παράδοση στη Μάνδρα Αττικής, από το 1922. Τα αυθεντικά αλλαντικά της οικογένειας Μουλκιώτη παρασκευάζονται από επιλεγμένα τεμάχια κρέατος νεαρών ζώων.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η οικογένεια Τσιανάβα δραστηριοποιείται στην παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και χωριάτικων λουκάνικων, στην περιοχή της Καρδίτσας. Η Αλλαντοποιία Τσιανάβας επενδύει, συνεχώς, τόσο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

ΜΑΝΗ

Ο παραδοσιακός τρόπος καπνίσματος βρίσκεται στο κέντρο της διαδικασίας παραγωγής των περίφημων καπνιστών αλλαντικών Ανδρομιδάς. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, καπνίζονται φυσικά, με ξύλα ελιάς που τους δίνουν μια ελαφριά φυσική αίσθηση καπνού, και παράγονται αυστηρά από χοιρινά της Λακωνίας.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η αλλαντοποιία Μαλακάσης, παράγει σαλάμι και λουκάνικα Λευκάδος από το 1952. Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή αυτών των δυο αλλαντικών καθότι η διαδικασία παραγωγής τους απαιτεί ιδιαίτερη γνώση, χρόνο, ειδικούς χώρους και εξειδίκευση για να επιτευχθεί η γεύση και το άρωμα τους που έρχονται από τον 17ο αιώνα.

Οι Παραγωγοί των τυροκομικων μας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η διαδρομή του τυροκομείου Αρβανίτη ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι γεμάτη από επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διαρκώς ανοδική του πορεία, το τοποθετεί ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου διεθνώς.

ΧΑΝΙΑ

Η ιστορία του παραδοσιακού τυριού άλμης «Ασή Γωνιά» ξεκινά το 1949 όταν ο μπάμπας Σταύρος Πλυμάκης, πατέρας του Σήφη, τυροκομούσε το γάλα των προβάτων του στο μητάτο του στα βουνά της Ασή Γωνιάς, ένα κτηνοτροφικό χωριό των Λευκών Ορέων στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.